bonnen tweede wereldoorlog

van de Duitsers. Blauw Voor emigranten die volgens de nazi's nutteloos voor het Rijk waren. De tekorten aan kunstmest en krachtvoer. In tegenstelling tot wat veel mensen denken was dit niet het grootste vernietigingkamp van de nazi's. Namenmonument Holocaust Namenmonument aan de Weesperstraat te Amsterdam. Porajmos (zelfde als antiziganisme) Zigeunervervolging. De Duitsers lieten dit plan uiteindelijk varen omdat ze bang waren voor de Britse vloot en de logistieke problemen.

Bonnen tweede wereldoorlog
bonnen tweede wereldoorlog

bonnen tweede wereldoorlog

Bonnen op rol
Vvv bonnen inwisselen voor bol cadeaubonnen

De Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Engeland en Frankrijk waren de aanklagers. Broden werden vervolgens in botaniseertrommels, in tassen en onder jassen meegesmokkeld, boter werd in kinderwagens langs gendarmes en politie gereden. Evenwel waren het niet alleen de psychisch zware druk en de fysieke uitputting, maar ook de daardoor ontstane geestelijke onevenwichtigheid en vatbaarheid voor allerlei ziekten, die de denkwereld van de familieleden van gemobiliseerden gingen bepalen. Het op grote schaal vragen en aanbieden van ruilartikelen bij de vertrouwde leverancier, aan de familie in het dorp of zomaar 'bij de boer' leidde als het ware ritual coupon vanzelf tot een illegale, zwarte markt. Opgericht door de Amsterdammer Walraven van Hall.

Doordat deze gang van zaken zich telkens weer herhaalde, kunnen we nagaan wat daarachter stak. Daar wachtten gezin, werk en daar heersten toestanden waaraan alleen radicaal optreden een einde kon maken. Ook gingen de Duitsers langs de huizen en vorderden fietsen.

Bonnen verkopen, Kortingsbonnen paradisio,